Бизнес Aкадемия

Онлайн бизнес – 6 причини защо си струва да се продава на пазарна платформа

Онлайн продажби » Онлайн бизнес – 6 причини защо си струва да се продава на пазарна платформа
Онлайн бизнес

Ако искате да започнете бизнес в интернет, трябва да помислите за това как ще рекламирате своите продукти или услуги. Можете да използвате собствен уебсайт, да представите бизнеса си на платформите на социалните мрежи или да продавате през пазарна платформа.

Когато изберете правилната опция, ще трябва да вземете под внимание няколко неща, за които ще ви кажем повече по-долу.

 

Визуалната идентичност е от съществено значение за начинаещите онлайн бизнеси

Когато се опитвате да си създадете име в бизнеса и искате да достигнете до възможно най-много клиенти, ви е необходима опция, която да ви дава визуална идентичност в страната или поне съобразно местоположението ви. За да направите това, вашият собствен уебсайт трябва да бъде рекламиран професионално, което изисква не само щедър бюджет, но също така и много добри SEO и PPC (плащане на кликване) умения.

Но какво, ако имаше удобен, но все пак ефективен начин да рекламирате бизнеса си онлайн? Лекотата, с която представяте продуктите си онлайн е от голям плюс. Вашият фокус трябва да пада върху вашия бизнес, така че в идеалния вариант, ще трябва да намерите начин да избегнете всекидневното онлайн прекарване на часове в качване на изображения, обновяване на HTML код или опивайки се да промените изгледа на уебсайта си.

Не би ли било перфектно, ако оставите всички технически детайли на специалистите, като същевременно се концентрирате върху продажбите, споразуменията с доставчиците или актуалното производство на артикулите, които продавате?

С оглед на горепосоченото, ето и 6 причини защо пазарното пространство е перфектният начин да продавате онлайн продуктите си и да рекламирате своя бизнес в интернет:

1. Намаляване на разходите

Платформата ви дава онлайн хостинг и реклама за вашите продукти, а разходите са много по-ниски, отколкото тези на вашия собствен уебсайт. Не е нужно да работите с уеб дизайнер или PPC специалист, не е необходимо да харчите много за реклама.

2. Визуална идентичност и доверие

Ако изберете добре позната пазарна платформа като OLX, вашите реклами ще достигнат клиентите в цялата страна. Потенциалните купувачи предпочитат да посещават доверени сайтове, на които могат да открият широк спектър от продукти.

3. Лекота при употребата

Всичко, което трябва да направите, е да следвате посочените стъпки при поместването на вашата реклама за продукта, който продавате. Не са ви необходими специални технически познания, не губите време за създаването на страници, както е при уебсайтовете.

4. Достъпност за клиентите

Вашите продукти се представят на онлайн платформа в подходяща категория. Когато става въпрос за продукти, търсени онлайн, клиентите на пазарните платформи знаят, че е необходимо единствено да изберат категория, към която принадлежи желания артикул, за да открият бързо нещата, от които се нуждаят.

5. Полезни статистики

В зависимост от платформата, имате достъп до статистики, които да ви помагат да адаптирате вашата стратегия за продажбите. Ако притежавате пакет за бизнес реклами на OLX, можете да видите представянето на вашите реклами, което ще ви помогне да се организирате.

6. Надеждна и удобна доставка

Можете да доставите продуктите, които продавате, онлайн с по-малки разходи, чрез пощенски или куриерски услуги, с които платформата има споразумение.

 

С OLX, можете дори да доставяте с опцията за преглед на пратката по време на доставката, така че клиентът да може да провери изпратения продукт.

Be in touch with everything new

About B2B

Улесняваме растежа на бизнеса и устойчивото му развитие 

Търсене:

Бъди в течение с новото